Da Vinci Comité

DA VINCI COMITÉ

De organisatie

Ontmoeting en gedachtewisseling over lucht- en ruimtevaart met speciale aandacht voor bijzondere gebeurtenissen en jubilea

Introductie

Op 30 augustus 2012 werd het eerste Da Vinci Diner georganiseerd ter gelegenheid van de Nationale Ontvangst van astronaut André Kuipers. Omdat de formule een goede manier bleek om te komen tot een ontmoeting en gedachtewisseling, en daarmede personen en/of organisaties te eren, werd het initiatief genomen tot oprichting van een Comité.

Naamgeving

Leonardo da Vinci (Vinci 15 april 1452 – Amboise 2 mei 1519) was een beroemde architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de renaissance. Hij wordt gezien als een schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie. Uit bewondering en respect voor Leonardo da Vinci en zijn werk is voor het Comité de naam da Vinci gekozen.

Organisatie

De rechtsvorm is een stichting. Het bestuur bestaat uit Anne Cor Groeneveld, voorzitter en Rick van der Vlugt, secretaris. De organisatie laat zich bijstaan door een aantal Da Vinci Friends die hun expertise inbrengen. Daarnaast werkt het Comité met vrijwilligers.

Da Vinci Diner

Het Da Vinci Comité organiseert van tijd tot tijd lunchbijeenkomsten rond bepaalde thema’s of jubilea. Bij hele bijzondere gebeurtenissen of jubilea wordt een Da Vinci Diner georganiseerd. Het Da Vinci Diner is een eerbetoon aan personen en/of organisaties en kan ook worden georganiseerd ter gelegenheid van jubilea of bijzondere gebeurtenissen.

Principes

Het Da Vinci Comité is geen commerciële organisatie, is geen belangenorganisatie en ontwikkelt geen eigen mening over specifieke lucht- of ruimtevaartvaart onderwerpen. De organisatie wil andere organisaties ondersteunen bij het realiseren van hun lucht- en ruimtevaart doelstellingen en eerbetoon geven aan personen en/of organisaties die hierin succesvol zijn.

Bekijk hier het Curriculum Vitae van Anne Cor Groeneveld
Bekijk hier het Curriculum Vitae van Rick van der Vlugt

pasfoto-ACRickvanderVlugt-pasfoto

Bestuursleden Anne Cor Groeneveld en Rick van der Vlugt